Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elton John krijgt hoge onderscheiding van prins Charles

10 november 2021 · Leestijd 2 min

Elton John (74) krijgt een hoge onderscheiding van prins Charles tijdens een ceremonie in Windsor Castle. De prins van Wales zal de popster lid maken van de Order of the Companions of Honour.

John kreeg deze onderscheiding in 2019 al voor zijn muziekcarrière en campagnewerk tegen aids, maar vanwege de coronacrisis gingen de fysieke ontmoetingen met het koningshuis niet door. Dinsdag kondigden prins William en zijn vrouw Catherine aan dat er weer mensen op bezoek mogen komen. John krijgt de prijs onder meer voor zijn organisatie Elton John AIDS Foundation. De zanger werd in 1998 al geridderd voor zijn verdiensten in de muziekwereld en het bestrijden van aids.

Elton John heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen platen verkocht en is daarmee een van de best verkopende artiesten ooit. Hij bracht onder meer de wereldberoemde hits Rocket Man, I'm Still Standing en het recent verschenen Cold Heart.

Ook bioloog en televisiemaker David Attenborough en oud-Beatle Paul McCartney behoren tot de Order of the Companions of Honour.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--