Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Buckingham Palace onthult embleem kroning koning Charles III

13 februari 2023 · Leestijd 2 min

Buckingham Palace heeft het officiële embleem voor de aanstaande kroning van de Britse koning Charles onthuld. Het symbool, dat gebruikt wordt rondom de ceremonie op 6 mei, is volgens het paleis een eerbetoon voor Charles' liefde voor de natuur.

Het embleem bestaat uit bloemen en planten uit de vier landen waar het Verenigd Koninkrijk uit bestaat. Voor Engeland een roos, een distel van Schotland, een narcis voor Wales en een klaver voor Noord-Ierland. Met de bloemen wordt de kroon van Sint-Edward afgebeeld, in de kleuren van de Britse vlag. Daarmee zal de monarch in mei worden gekroond.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Het ontwerp is geïnspireerd door koning Charles' liefde voor de planeet, natuur en zijn diepe zorgen voor de natuurlijke wereld", legt ontwerper Jony Ive uit. Volgens hem vormen de natuurlijke vormen samen een embleem dat "zowel het vreugdevolle als het grote belang van deze gelegenheid erkent".

Charles is al koning sinds de dood van koningin Elizabeth in september, maar wordt pas officieel gekroond op 6 mei. De ceremonie vindt plaats in Westminster Abbey in Londen. Ook koningin-gemalin Camilla wordt dan gekroond.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--