Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Emotioneel moment voor koning Filip en koningin Mathilde

25 juli 2023 · Leestijd 2 min

Afgelopen week werd in België de nationale feestdag gevierd. Dit jaar was 21 juli een extra speciale dag vanwege het 10-jarig regeringsjubileum van koning Filip. Zo stonden er diverse festiviteiten op het programma waarbij de Belgische koninklijke familie aanwezig was. Tijdens één van de plechtigheden werd bij koning Filip en koningin Mathilde een emotioneel moment opgemerkt.

De nationale feestdag begon met een kerkdienst in de St-Michiels en St-Goedelekathedraal. Ook oud-koning Albert en -koningin Paola waren hierbij aanwezig. In de middag werden de Belgische royals getrakteerd op een uitgebreid defilé. Dit onderdeel werd uitgevoerd op het plein voor het Koninklijk Paleis in Brussel. De parade nam een emotionele wending toen het koningspaar twee van hun vier kinderen voorbij zag marcheren. 

Lees verder onder de video. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Elisabeth volgde een opleiding aan de Koninklijke Militaire School. Haar jongere broer prins Gabriël doet dat nog steeds. Vanwege die reden liepen broer en zus mee tijdens het defilé. Trotse ouders Filip en Mathilde moesten allebei een traantje wegpinken toen de parade aan hen voorbij trok.

Later deelde het Belgische hof twee nieuwe foto's van Elisabeth en Gabriël in uniform. "Deze foto’s wilden we jullie niet onthouden! De koning, prinses Elisabeth en prins Gabriël vóór het defilé van 21 juli", meldt het paleis in een bericht.

Lees verder onder de foto's. 

Elisabeth_Gabriel_uniform_2023
Elisabeth_Gabriel_Filip_uniform_2023
Prins Gabriël, koning Filip en prinses Elisabeth op de nationale feestdag van België.

Zoals gezegd is het tien jaar geleden dat koning Filip het koningsschap van zijn vader Albert overnam. Naast de verschillende festiviteiten besteedde het Belgische hof ook aandacht aan het regeringsjubileum door nieuwe foto's te delen. Dat gebeurde eerder deze maand. 

ANP-473488764
ANP-473488777
ANP-473488735
ANP-473488783

Beeld: ANP, @belgianroyalpalace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--