Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Enthousiaste reacties op ontmoeting Filip en Delphine

16 oktober 2020 · Leestijd 3 min

In de Belgische media en op sociale media is donderdag meteen opgetogen gereageerd op het bericht dat koning Filip zijn halfzus prinses Delphine thuis op het kasteel van Laken heeft ontvangen. Het paleis maakte dat in een door hen beiden ondertekende verklaring bekend en voegde er ook meteen een foto bij.

"Dit is fantastisch nieuws. Het feit dat ze elkaar hebben ontmoet, betekent een kentering in de relatie met het koningshuis", zei Alain de Jonge, een van de advocaten van Delphine tegen VRT News. Op Instagram bijvoorbeeld waren zijn er bijna 12,000 likes en achthonderd reacties. Dat zijn ongebruikelijk hoge aantallen voor het Belgische koningshuis. "U bent een voorbeeld voor veel families", luidde één van de commentaren.

De ontmoeting vond vorige week vrijdag plaats, precies een week nadat het Brusselse Hof van Beroep eindelijk uitspraak had gedaan in de reeds zeven jaar lopende rechtszaak van Delphine tegen Filips vader koning Albert II. Het Hof gaf Delphine op alle punten gelijk. Daarmee werd het vaderschap van Albert definitief vastgesteld en kreeg ze zijn achternaam plus de bijbehorende titel prinses van België.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Delicate situatie

De VRT kreeg te horen dat het een "eerste kennismaking was zoals die gaat tussen twee mensen die ontdekt hebben dat ze familie van elkaar zijn. Ze ontdekten dat ze ervaringen uit hun jeugd - en niet altijd positieve - gemeenschappelijk hebben. Ze besloten ook allebei om deze ontmoeting even te laten bezinken voor ze die wereldkundig maakten."

Dat Filip haar niet eerder heeft ontmoet - al waren ze al eens bij toeval in hetzelfde restaurant - is te verklaren uit de delicate situatie waarbij zijn vader het vaderschap hardnekkig ontkende en de laatste jaren de zaak onder de rechter was. In de gezamenlijke verklaring staat dat de band zich verder in familieverband zal ontwikkelen, hetgeen betekent dat er meer ontmoetingen zullen volgen. Van de kant van koning Albert heeft Delphine echter niets gehoord, zo bevestigde advocaat De Jonge.

Broer Laurent

Prins Laurent, de broer van de Belgische koning Filip, liet weten dat ook hij er voor zijn nieuwe halfzus Delphine zal zijn. "Delphine moet weten dat zij op mij kan rekenen", zegt hij tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad.

"Dat weet ze ongetwijfeld", aldus de 56-jarige prins. Laurent heeft Delphine nog niet gezien of gesproken sinds de uitspraak van het Hof van Beroep twee weken geleden. "Ik wil haar niet storen. Ze heeft het zo druk."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--