Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoera! Een bijzondere mijlpaal voor Claus-Casimir

21 maart 2024 · Leestijd 4 min

Hoera! Graaf Claus-Casimir is vandaag jarig! De jonge graaf heeft vandaag de leeftijd van 20 jaar bereikt. Deze mijlpaal laten we zeker niet onopgemerkt aan ons voorbijgaan. In dit artikel blikken we terug op de leukste momenten van Claus-Casimir met een fotoreeks.

#1 De eerste jaren

Graaf Claus-Casimir wordt op 21 maart 2004 om 00.37 uur geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag, een dag nadat zijn overgrootmoeder prinses Juliana overlijdt. Bij de geboorte weegt hij 3970 gram en is hij 52 centimeter lang. Claus heet voluit Claus-Casimir Bernhard Marius Max. Meer over de verwijzingen van deze namen lees je hier.

Lees verder onder de foto.

2004: Prinses Laurentien met baby graaf Claus-Casimir op schoot enkele uren na zijn geboorte.
Prinses Laurentien verlaat op 21 maart 2004, met Claus-Casimir op schoot en prins Constantijn aan haar zijde, het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag.

Enkele dagen na zijn geboorte poseren zijn ouders met hem, zijn zus Eloise en trotse oma Beatrix. Zijn opa prins Claus heeft hij niet gekend.

Lees verder onder de foto's.

Eerste_babyfoto_Claus_Casimir_.jpg
2004: Prins Constantijn en prinses Laurentien delen de eerste babyfoto van graaf Claus-Casimir, samen met zijn twee jaar oudere zus gravin Eloise.
Fotomoment_Claus-Casimir_als_baby.jpg
2004: Eloise met haar pasgeboren broertje Claus-Casimir, haar trotse ouders en oma Beatrix.

#2 Doop

Op zondag 10 oktober 2004 wordt Claus-Casimir gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Dominee Carel ter Linden gaat voor in de doopdienst. De bijbellezingen worden verzorgd door prins Friso en door de broer van prinses Laurentien, Marius Brinkhorst. Claus-Casimir heeft vier peetouders, onder wie koning Willem-Alexander. Prins Maurits is eveneens een van de peetouders.

Lees verder onder de foto.

DOOP-CLAUS-CASIMIR
2004: Prins Constantijn, prinses Laurentien, gravin Eloise en graaf Claus-Casimir komen aan bij paleis Het Loo, waar graaf Claus-Casimir gedoopt werd.

Claus-Casimir is het derde kleinkind en de enige kleinzoon van prinses Beatrix. Hij is zesde in de lijn van de troonopvolging. Zijn officiële aanspreektitel is 'Hooggeboren Heer'. In tegenstelling tot zijn vader is hij geen prins, maar krijgt hij de titel van graaf.

Lees verder onder de foto's.

Prinses_Laurentien_doop_Claus-Casimir.jpg
Op zondag 10 oktober 2004 wordt Claus-Casimir gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo in Apeldoorn.
Groepsfoto_doop_Claus-Casimir.jpg
2004: Van de dag van de doop van Claus-Casimir maken de Oranjes gebruik om een familiefoto te maken met de jonge graaf erbij.

#3 Sneeuwpret

Samen met zijn familie gaat graaf Claus-Casimir al op jonge leeftijd op wintersportvakantie naar Lech. De jaarlijkse fotosessie is één van de weinige momenten waarop we hem in beeld zien.

Lees verder onder de foto's.

NETHERLANDS-BEATRIX-CLAUS CASIMIR-ELOIS-LAURENTIEN-CONSTANTIJN
2007: Koningin Beatrix loopt hand in hand met haar kleinkinderen, Eloise en Claus-Casimir, naar buiten voor het jaarlijkse fotomoment in het Oostenrijkse wintersportoord Lech.
2008 - Wintersportvakantie Lech Oranjes
2008: Het fotomoment met het gezin van prins Constantijn en prinses Laurentien, samen met koningin Beatrix, in Lech. De toen nog 3-jarige graaf Claus-Casimir in het midden kijkt weg van de camera's.

Als tiener bindt Claus-Casimir zelf de ski's onder en gaat hij elk jaar mee met zijn familie naar Lech.

Lees verder onder de foto's.

Koninklijke familie poseert in de sneeuw in Lech
2016: Prinses Laurentien en haar kinderen graaf Claus-Casimir en gravin Leonore tijdens de jaarlijkse fotosessie van de koninklijke familie in het Oostenrijkse skioord Lech.
2020: Prins Constantijn, graaf Claus-Casimir en Koning Willem-Alexander tijdens de jaarlijkse fotosessie van de koninklijke familie.
2020: Prins Constantijn, graaf Claus-Casimir en Koning Willem-Alexander tijdens de jaarlijkse fotosessie van de koninklijke familie.

#4 Eropuit

Naast de winterse uitjes is graaf Claus-Casimir ook weleens te zien tijdens bruiloften en andere gelegenheden. Zo is hij hieronder samen met zijn ouders en zussen bij het huwelijk van prins Jaime de Bourbon de Parme met Viktória Cservenyák in 2013.

Lees verder onder de foto.

Prins Jaime trouwt zijn Viktoria
2013: Prins Constantijn en prinses Laurentien met hun kinderen Leonore, Claus-Casimir en Eloise bij de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk, voor het huwelijk van prins Jaime de Bourbon de Parme met Viktória Cservenyák.

In 2014 bezoekt het gezin attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel, aangezien prinses Laurentien daar haar nieuwe kinderboek aan de pers presenteert.

Lees verder onder de foto.

Het nieuwe sprookjesboek van Prinses Laurentien
2014: Eloise, Claus-Casimir en Leonore tijdens de presentatie in de Efteling van het nieuwe boek De Sprookjessprokkelaar, een sprookjesboek dat moeder prinses Laurentien samen heeft geschreven met kinderboekenschrijver Paul van Loon.

Tegenwoordig gaat graaf Claus-Casimir graag met zijn vrienden op reis en is hij wel eens bij feestjes zoals op bijvoorbeeld Koningsdag. Hieronder zien we een foto van 2023.

Lees verder na de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoewel zijn familie volop in de belangstelling staat, geniet Claus-Casimir een zekere anonimiteit. Hij kan nagenoeg hetzelfde leven leiden als zijn leeftijdsgenoten. Hij heeft de vrijheid om zijn beroep te kiezen en heeft in principe geen verplichtingen op Koningsdag.

#5 Ondernemende graaf

Met prins Constantijn als vader valt de appel niet ver van de boom. Prins Constantijn zet zich in voor start-ups en helpt beginnende ondernemers een handje op weg. Het ondernemende bloed kruipt waar het niet gaan kan, want Claus-Casimir heeft inmiddels een eigen webshop. Op zijn website verkoopt hij exclusieve sportschoenen die op geen enkele andere site te verkrijgen zijn.

Lees verder onder de foto.

Gezin_prins_Constantijn_2019.jpg
2019: Prins Constantijn samen met zijn gezin.

#6 Plots op TV!

Wist je dat de jarige in het programma Mindf*ck van Victor Mids te zien is geweest? De destijds 11-jarige Claus-Casimir liep in Madurodam toen hij werd aangesproken door de bekende illusionist. De kleinzoon van prinses Beatrix had wel zin in een goede truc. De ontmoeting was puur toeval. Victor Mids had bij de opnames geen idee dat hij met een Oranje te maken had. Nieuwsgierig? Bekijk het hier!

Foto's: RVD/ANP

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--