Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Er is er een jarig! De ondernemende graaf Claus!

21 maart 2021 · Leestijd 4 min

Hoera, Claus is jarig! De zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien viert zondag zijn zeventiende verjaardag. Ook dit jaar zal er geen feest in zitten voor de ondernemende tiener. Wij vieren zijn verjaardag met een aantal leuke foto’s en weetjes!

Claus_1.jpg

Normaal gesproken zien we de jarige op de lange latten tijdens het fotomoment in Lech. De jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijkse wintersportoord is een van de weinige momenten waarop hij in beeld is. Ondanks dat we hem niet veel zien, zijn er genoeg leuke weetjes.


Lees verder onder de foto.

Claus is geboren op 21 maart 2004, om 00:37 uur in het ziekenhuis Bronovo te Den Haag, een dag nadat zijn overgrootmoeder prinses Juliana overleed. Bij de geboorte woog hij 3970 gram en was hij 52 centimeter lang.

Enkele dagen na zijn geboorte poseerden zijn ouders met hem, zijn zusje Eloise en trotse oma Beatrix. Zijn opa prins Claus heeft hij niet gekend.

Lees verder onder de foto's.

Claus heet voluit Claus-Casimir Bernhard Marius Max. De namen zijn verwijzingen naar:

  •  Claus verwijst naar zijn grootvader prins Claus
  •  Casimir verwijst naar drie Friese stadhouders
  •  Bernhard verwijst naar zijn overgrootvader prins Bernhard
  •  Marius verwijst naar de broer van prinses Laurentien
  •  Max verwijst naar Max Kohnstamm, peetoom van prins Constantijn

Doop

Op zondag 10 oktober 2004 wordt Claus-Casimir gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Dominee Carel ter Linden gaat voor in de doopdienst. De bijbellezingen worden verzorgd door prins Friso en door de broer van prinses Laurentien, Marius Brinkhorst. Claus-Casimir heeft vier peetouders, onder wie koning Willem-Alexander. Prins Maurits is eveneens een van de peetouders.

Claus-Casimir is het derde kleinkind en de enige kleinzoon van prinses Beatrix. Hij is zesde in de lijn van de troonopvolging. Zijn officiële aanspreektitel is 'Hooggeboren Heer'. In tegenstelling tot zijn vader is hij geen prins, maar kreeg hij de titel van graaf. Dit om het aantal Nederlandse prinsen en prinsessen beperkt te houden.

Ondernemende graaf

Met een vader die zich inzet voor start-ups en beginnende ondernemers een handje op weg wilt helpen valt de appel niet ver van de boom. Het ondernemende bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus zet Claus een eigen webshop op. Op zijn site verkoopt hij exclusieve sportschoenen die op geen enkele andere site meer te verkrijgen zijn. Aan Blauw Bloed liet hij weten trots te zijn dat zijn bedrijf in no-time bekend werd. "Ik vind het ook heel leuk dat mensen allemaal positieve reacties achterlaten” aldus Claus.

Kort daarop volgde het bericht dat hij de laatste twee jaar van zijn middelbare school-carrière op het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag, net als zijn oom Willem-Alexander, zou afmaken op een kostschool in Schotland. Dat de graaf ineens naar de gerenommeerde school in Gordonstoun vertrok riep vragen op. Volgens roddelblad Weekend zou hij thuis onhandelbaar zijn en daarom moeten vertrekken. Niks van dat was waar als we zijn zus 'gravinfluencer' Eloise moeten geloven. Zijn zus gaf Weekend op Instagram er flink van langs en schreef dat het “een raar idee is om te suggereren dat Claus weggestuurd wordt, terwijl het de leukste en sociaalste jongen is.”

Hoewel zijn familie volop in de belangstelling staat, geniet Claus-Casimir een zekere anonimiteit. Hij kan nagenoeg hetzelfde leven leiden als zijn leeftijdsgenoten. Hij hoeft niet present te zijn op Koningsdag en kan zelf zijn toekomstig beroep kiezen.

Handen uit de mouwen

Thuis moet Claus-Casimir net als zo veel pubers de handen uit de mouwen steken. En eenmaal aan de eettafel: geen smartphone. "Een no-go area", aldus zijn moeder Laurentien. Via de prinses weten we dat hij, net als zijn zussen, gek is op wentelteefjes. Zijn vader, die meestal kookt, staat - als het éven kan - iedere zaterdag langs de lijn om hem aan te moedigen bij zijn voetbalwedstrijd.

Plots op TV!

En wist je dat de jarige in het programma Mindf*ck van Victor Mids te zien is geweest? De destijds 11-jarige Claus-Casimir liep in Madurodam toen hij werd aangesproken door de bekende illusionist. De kleinzoon van prinses Beatrix had wel zin in een goede truc. De ontmoeting was puur toeval. Victor Mids had bij de opnames geen idee dat hij met een Oranje te maken had. Nieuwsgierig? Bekijk het hier!

Foto's: RVD/ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--