Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Erfgroothertog Guillaume zou chef-kok zijn geworden

17 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Als erfgroothertog Guilliaume van Luxemburg geen groothertog zou worden, had hij waarschijnlijk chef-kok als beroep gekozen. Dat vertelde de royal tijdens een vraag-en-antwoordsessie op de internationale school St. Georges. Hij bezocht de school vanwege het 30-jarig bestaan ervan.

De leerlingen mochten Guilliaume van alles vragen en dat leverde persoonlijke antwoorden op. Zo vertelde hij een groot liefhebber te zijn van Aziatisch eten. Maar als hij chef-kok zou zijn geworden had hij het liefst in een Italiaans restaurant gewerkt. Ook bleek dat geschiedenis zijn favoriete vak was op school.

Guilliaume vertelde de leerlingen dat hij veel bewondering heeft voor Nobelprijswinnaar Muhammad Yunus. Hij bedacht het concept van de microkredieten en werkte die verder uit zodat veel mensen in ontwikkelingslanden een bestaan op kunnen bouwen, vertelde de groothertog.

Groothertogin Charlotte

Aan het eind van het vragenuurtje kreeg Guilliaume ook een vraag over groothertogin Charlotte. Bij het uitbreken van de Tweede wereldoorlog vluchtte ze met haar gezin naar de Verenigde Staten. Daarna zat ze in Londen. Leerlingen wilden weten of hij bij een conflict ook zijn land zou verlaten.

Guilliaume vond dat een moeilijke vraag. "Je weet natuurlijk achteraf hoe de dingen zijn verlopen", zei hij. "Maar als zoiets gebeurt weet je niet of je een goede of verkeerde keuze maakt." Volgens Guilliaume was het een van de moeilijkste keuzes die Charlotte heeft moeten maken in haar leven. "Ik hoop dat als mij zoiets overkomt, ik een goede keuze zal maken", zei hij.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--