Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Erfgroothertogin Stéphanie weer aan het werk

2 juli 2020 · Leestijd 2 min

De kersverse moeder Stéphanie, de erfgroothertogin van Luxemburg, is voor het eerst sinds de geboorte van haar kind prins Charles op 10 mei weer op werkbezoek gegaan. Samen met echtgenoot Guillaume bezocht ze woensdag in Diekirch, op amper twintig kilometer van kasteel Fischbach, het zogenoemde Caritas Fairness Center. Het paar wilde zich op de hoogte stellen van de moeilijkheden die het centrum de afgelopen maanden ondervond vanwege de coronacrisis.

Luxemburg telt vier Fairness-centra waar mensen met sociale problemen of een slechte financiële situatie steun en advies kunnen krijgen, tegen een lage prijs tweedehandskleding van goede kwaliteit kopen en wanneer ze aan bepaalde voorwaarden voldoen onder meer groente en fruit kunnen inslaan. Maar vanwege de coronamaatregelen moest de werkwijze wel worden aangepast zo kregen Stéphanie en Guillaume te horen.

Lees verder onder de foto's.

Werk ging door

In de Buttek, zoals de voedselwinkel heet, nam niet alleen de vraag toe, maar moest worden gezorgd dat afstand kon worden bewaard en dat de daar werkende vrijwilligers niet besmet konden raken terwijl de dienstverlening door moest gaan. Het erfgroothertogelijk paar sprak onder meer met staf en vrijwilligers en nam een kijkje in de winkel en in het magazijn.

Bron: ANP

Foto's: Cour Grand-Ducale

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--