Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ernst August van Hannover krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf

25 maart 2021 · Leestijd 2 min

Prins Ernst August van Hannover is door een rechtbank in Oostenrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden. Volgens de rechtbank heeft de 67-jarige prins zich onder meer schuldig gemaakt aan het aanvallen en bedreigen van politieagenten.

Naast de gevangenisstraf oordeelde de rechter ook dat Ernst August psychotherapie moet ondergaan en de komende drie jaar niet meer in het Oostenrijkse Almtal mag wonen. "Onmogelijk, ondenkbaar", zo reageerde Ernst August met afgrijzen. Hij woont namelijk al vijftig jaar in de regio.

De prins moest zich in de rechtbank verantwoorden voor verschillende incidenten afgelopen zomer. In juli werd hij opgepakt na een handgemeen met de Oostenrijkse politie in zijn huis in Grünau im Almtal. Hij zou tijdens de arrestatie met een mes hebben gedreigd en werd nadien naar een psychiatrische kliniek gebracht. Een week later reed hij met een honkbalknuppel naar het politiebureau om verhaal te halen bij de agenten die hem hadden gearresteerd.

Ernst August bleef zelf volhouden dat hij juist het slachtoffer was, en dat de politie hem had mishandeld. Hij pleitte ook niet schuldig, maar bood wel aan het begin van de rechtszaak zijn excuses aan.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--