Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eugenie haar strijd tegen slavernij begon hiermee

29 juli 2021 · Leestijd 2 min

Het boek Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide was voor prinses Eugenie een belangrijke reden om samen met haar beste vriendin hun organisatie The Anti-Slavery Collective op te richten. Dat vertelden de dames woensdag in een videogesprek met de twee auteurs van het boek.

Het boek uit 2009 van het Amerikaanse echtpaar Nicholas Kristof en Sheryl WuDunn vergelijkt de wereldwijde onderdrukking van vrouwen met de slavernij. Eugenie en Julia de Boinville lazen het en richtten jaren later hun organisatie op die strijdt tegen moderne slavernij.

De jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson denkt dat haar moeder haar en Julia het boek jaren geleden cadeau gaf. "Jullie zijn een koppel waardoor Jules en ik geïnspireerd zijn, al sinds we begonnen met gesprekken over moderne slavernij en onze strijd daartegen", vertelde Eugenie aan het schrijversduo.

Haar beste vriendin beaamt dat. "We kregen het boek nadat we een bezoek brachten aan een safehouse in India en leerden over mensenhandel. Het spoorde ons aan en inspireerde ons The Anti-Slavery Collective op te richten, dus dat we jullie nu ontmoeten is een bijzonder moment voor Eugenie en mij."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--