Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eugenie leende tiara van Elizabeth

1 maart 2019 · Leestijd 2 min
Huwelijk_Eugenie_2.jpg

Prinses Eugenie had nog nooit eerder een tiara gedragen voor haar bruiloft vorig jaar oktober. De Britse prinses leende er eentje van haar oma, koningin Elizabeth. Dat schrijven verschillende Britse media na een bezoek aan de tentoonstelling in Windsor Castle van haar bruidsjurk en accessoires.

De tiara, die voor het eerst wordt tentoongesteld, is bezet met diamanten en zes smaragden. "Het was heel bijzonder om een stuk met zo veel geschiedenis dat mijn grootmoeder me had geleend te dragen", zegt Eugenie in het audiocommentaar van de expositie. Daarnaast vertelt ze dat de oorbellen die ze droeg een cadeautje waren van echtgenoot Jack Brooksbank.

Lees verder onder de foto.

Bekijk hier alle foto's van het huwelijk

De witte trouwjapon is van de hand van het Britse modehuis Peter Pilotto. De prinses kreeg veel reacties op het rugdecolleté die de jurk op haar eigen verzoek heeft. Eugenie wilde namelijk graag het litteken dat ze overhield aan een operatie aan de rugaandoening scoliose laten zien. "We kregen veel brieven van mensen die blij waren dat ik mijn litteken liet zien, van mensen met scoliose en van meisjes die nu hetzelfde doormaken en ik was echt geraakt door alle steun."

De jurk, accessoires en de trouwkleding van haar man zijn van vrijdag tot 22 april te zien. De prinses treedt met de tentoonstelling in de voetsporen van Meghan. De trouwjurk van de hertogin van Sussex was tot begin vorige maand te zien in Windsor Castle.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--