Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Even terug in de tijd: De huwelijksdag van Joachim en Marie

24 mei 2022 · Leestijd 2 min

Veel bruidsparen trouwen in de maand mei. Ook onder de royals is het een populaire maand. Zo vierden afgelopen zondag koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hun trouwdag. De Deense prins Joachim stapte op 24 mei 2008 in het huwelijksbootje met Marie Cavallier. Vandaag - precies veertien jaar later - blikken we even terug op hun grote dag!

Op 3 oktober 2007 maakt koningin Margrethe van Denemarken de verloving bekend van haar jongste zoon met de Française Marie Cavallier. Tot haar huwelijk woont ze in het Zwitserse Genève. De twee hebben elkaar leren kennen tijdens een feestje met gezamenlijke vrienden in Frankrijk.

Joachim en Marie trouwen niet in de Deense hoofdstad Kopenhagen maar in de kerk van Møgeltønder in Zuid-Denemarken. Ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag in 2016 vertelt Marie in een interview dat ze wel even twee keer moest nadenken of ze met de zoon van koningin Margrethe wilde trouwen.

Ze twijfelde er niet aan dat ze van Joachim hield. "Maar alle aandacht die ik opeens kreeg, had ik niet verwacht. Iedereen had opeens een mening over mij. Ik was er niet op bedacht dat die aandacht zo negatief kon zijn. Ik vroeg me af of het dat wel waard was". 

Inmiddels is Marie al veertien jaar happy met haar prins. Het paar heeft samen twee kinderen gekregen: prins Henrik (2009) en prinses Athena (2012).

Prins_Joachim_met_zoontjes_huwelijksdag
De blije bruidegom met zijn twee zonen, Nikolai en Felix, uit zijn eerste huwelijk.
Prinses_Marie_met_haar_vader_huwelijksdag
Marie aan de arm van haar vader Alain Cavallier. Na de huwelijksvoltrekking mag de bruid zich prinses van Denemarken noemen.
Huwelijksdag_Joachim_en_Marie_1
De bruidsjapon is een ontwerp van Arasa Morelli.
Huwelijksdag_Joachim_en_Marie_2
Huwelijksdag_Joachim_en_Marie_3
Huwelijksportret_Joachim_en_Marie
Het officiële huwelijksportret van Joachim en Marie, met Joachims zoontjes Nikolai en Felix.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--