Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fanatieke koning viert feestje bij opening Koningsspelen

23 april 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagochtend bij Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort het startschot gegeven voor de Koningsspelen. Tegen 09.30 uur verklaarden zij het evenement voor geopend, in het bijzijn van presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard.

Dit jaar is het thema ik+jij=wij, maar zien de activiteiten er vanwege de coronacrisis anders uit dan normaal. Zo moest het traditionele gezonde Koningsdagontbijt geschrapt worden wegens de geldende coronarichtlijnen.

Lees verder onder de foto's.

Fanatieke koning

Ook deden Willem-Alexander en Máxima mee aan een quiz over gezond eten en bewegen. Hierbij bleek dat de koning niet van verliezen houdt, maar dat kwam goed uit; zijn team met kinderen uit groep 6 won de quiz.

Willem-Alexander vond het een "fantastisch team" en zei na afloop "blij te zijn dat ik met groep 6 mee mocht doen aan deze quiz". De koning noemde het bovendien "een prachtig moment". Koningin Máxima kon zich wel vinden in de overwinning van haar man, maar zei lachend dat ze het de kinderen meer gunde dan Willem-Alexander.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--