Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de favoriete modehuizen van koningin Máxima

11 juli 2023 · Leestijd 4 min

Koningin Máxima wordt niet voor niets modekoningin genoemd. Onze koningin is uiterst stijlvol en ze begaat haast nooit een modemisser. Maar welk merk kleding draagt Máxima nu vaak? We zetten hier haar favoriete modehuizen op een rij, en eentje is verrassend betaalbaar.

Koningin Máxima ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Zo voelt ze de dresscode haarfijn aan en tovert ze prachtige outfits uit haar kledingkast. Maar waar haalt Máxima eigenlijk haar kleding en van welke modehuizen is ze vooral fan? We pikken er zes merken uit. 

Máxima kroning charles
Koningin Máxima in een jurk van Jan Taminiau bij de kroning van Charles.

Jan Taminiau

Voor een staatsbanket kiest koningin Máxima regelmatig voor een japon van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Zo droeg ze bij de kroning van Charles in Londen een elegante witte jurk van dit modehuis. De ontwerper mocht zelfs de jurk en cape ontwerpen voor de inhuldiging van het koningspaar in 2013. Het is inmiddels een iconisch ontwerp dat we niet snel zullen vergeten. 

Deze kan natuurlijk niet in deze lijst ontbreken: dé inhuldigingsjurk uit 2013, ontworpen door Jan
Deze kan natuurlijk niet in deze lijst ontbreken: dé inhuldigingsjurk uit 2013, ontworpen door Jan Taminiau.

Ze hergebruikt deze prachtige ontwerpen ook regelmatig. Zo droeg ze tijdens de contrapresentatie bij het staatsbezoek aan België in juni 2023 een jurk van de Nederlandse ontwerper die ze al veel vaker heeft gedragen. De gouden japon van Jan Taminiau droeg ze namelijk voor het eerst bij haar 40ste verjaardag in 2011. 

Claes Iversen

De Deens-Nederlandse ontwerper mag koningin Máxima sinds een aantal jaar kleden. Zo droeg ze tijdens de Milaanse designweek een gewaagde jas van deze ontwerper die vol met gaten zat. De ontwerpen van deze ontwerper zijn sowieso wat meer uitgesproken, maar ook dat staat koningin Máxima prachtig. 

maxima-bilaan

Recentelijk droeg onze koningin nog een japon van de ontwerper die ze al járen in haar kast heeft hangen. Daarmee laat ze zien dat ze hartstikke duurzaam is en ook een 'oude' jurk nieuw leven in kan blazen met de juiste accessoires. Deze grijsblauwe jurk met ruches droeg ze voor het eerst in 2016, daarna opnieuw in 2018 en voor het laatst in mei 2023.

Máxima Van Gogh Museum 2023

Berucht is deze grijze mantel van Claes Iversen die zij in 2016 aan had tijdens een bezoek aan Duitsland. De mantel zou namelijk associaties oproepen met nazisymbolen, zoals het hakenkruis. Ondanks de commotie kiest Máxima nog steeds voor de creaties van deze excentrieke ontwerper. 

Maxima-Claes-Iversen.jpg

Natan

We kunnen niet om het Vlaamse modehuis Natan heen. Hebben we het over Máxima, dan hebben we het negen van de tien keer ook over Natan. Onze koningin draagt regelmatig een japon van dit modehuis en ook haar Belgische vriendin koningin Mathilde is groot fan van Natan. De ontwerpen worden vaak gedragen tijdens Koningsdag, maar ook voor werkbezoeken en privé gelegenheden trekt Máxima maar al te graag een kledingstuk van dit modemerk uit de kast. Zo zagen we haar dit voorjaar in een opvallende jurk met luipaardprint. 

Máxima Beurs van Berlage, Amsterdam 2023
Deze jurk met luipaardprint draagt de koningin in 2023 opnieuw, dit keer met een knalrode tulband in het haar.

We zetten een paar van onze favoriete ontwerpen van modehuis Natan op een rij. 

WA&M slowakije beek
Koningin Máxima draagt hier een wit pak van Natan in Slowakije.
Máxima Koningsdag 2023
Máxima in een felgroene jurk van Natan.
Máxima staatsbezoek Oostenrijk
Koningin Máxima draagt op staatsbezoek in Oostenrijk een rode cape jurk van Natan.

Tory Burch

Bij de jaarlijkse fotosessie voor de zomervakantie poseerde koningin Máxima in een romantisch wit setje van Tory Burch. Een zomerse outfit die in de smaak viel bij het modegepeupel en nu meteen uitverkocht is. 

Máxima_Mambo_fotomoment_2023
Een rok en top van Tory Burch tijdens het fotomoment in Den Haag.

Ondanks dat de naam je wellicht niet bekend voorkomt, is niet de eerste keer dat ze voor dit Amerikaanse modemerk kiest. Zo heeft ze deze oranje-rode jurk van Tory Burch al meerdere keren hergebruikt. De fleurige japon gaat inmiddels al 9 jaar mee en ziet er nog even modieus uit. 

maxima-kledingmerken

Zara 

Tussen alle dure modehuizen zit ook het budgetvriendelijke merk Zara. Door met regelmaat een pak van Zara aan te trekken, bewijst de koningin dat je geen fortuin uit hoeft te geven om er op je paasbest uit te zien. We zetten de mooiste outfits van dit high-street merk hier voor je op een rij. 

De knalgele blazer met klepzakken en een dubbele rij knopen is van de ZARA. Evenals de pantalon met
De knalgele blazer met klepzakken en een dubbele rij knopen is van de ZARA. Evenals de pantalon met wijde pijpen.
maxima-zara
Koningin Máxima in een polkadot-blouse van Zara.
2017, Vietnam.
Koningin Máxima draagt hier een oranje mouwloze jas van Zara.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--