Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo blaast koningin Máxima een 'oude' jurk nieuw leven in

19 mei 2023 · Leestijd 2 min

Deze week opende koningin Máxima het Van Gogh Village Museum in het Noord-Brabantse Nuenen. Tijdens de opening, een dag voor haar 52e verjaardag, verscheen Máxima in een jurk van de Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Het ontwerp is niet nieuw, de koningin trok de jurk jaren geleden al eens uit de kast. Maar waar?

In november 2016 brengen koning Filip en koningin Mathilde van België een staatsbezoek aan Nederland. Op de eerste dag verrast koningin Máxima met een nieuwe jurk: het grijsblauwe ontwerp van Claes Iversen met bruine accenten. Zij combineert de japon met een bruine hoed en mantel. 

Máxima, staatsbezoek België 2016

Het hoofddeksel is een ontwerp van de Belgische modiste Fabienne Delvigne. Koningin Máxima heeft de hoed al minstens twaalf keer gedragen. 

Máxima, Mathilde 2016

In het voorjaar van 2018 krijgt ons koningspaar wederom hoog bezoek. De Jordaanse koning Abdullah en koningin Rania brachten een tweedaags bezoek aan Nederland. Het programma speelde zich voornamelijk af in Den Haag. 

Máxima, Rania 2018

Koningin Máxima trekt haar grijsblauwe jurk aan en combineert het kledingstuk dit keer met een andere hoed. Dit levert dan ook een totaal ander plaatje op. De fluwelen turban werd eveneens ontworpen door Fabienne Delvigne.

Máxima, voorjaar 2018

Vijf jaar geleden zagen we Máxima's grijsblauwe japon dus voor het laatst. Tót deze week! De koningin combineert de jurk, net als toen ze het kledingstuk voor het eerst droeg, met een grote bruine hoed. Wat een plaatje! 

Máxima Van Gogh Museum 2023
Maxima Van Gogh Village kopfoto
ANP-469400204

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--