Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Feest! Eloise van Oranje is 18

8 juni 2020 · Leestijd 3 min

Het is feest in huize Van Oranje! Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien én oudste kleindochter van prinses Beatrix wordt vandaag 18 jaar!

De verjaardag van de jarige gravin zal er ongetwijfeld anders uitzien dan normaal. Vanwege het coronavirus zal de verjaardag klein in huiselijke kring gevierd worden. Wij willen de achttiende verjaardag van Eloise niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom vieren we haar verjaardag met een aantal leuke weetjes en foto’s.

Geboorte en bijzondere peetouders

Eloise werd in 2002 geboren in het Haaglanden Medisch Centrum Bronovo in Den Haag. Zij woog bij de geboorte 3715 gram en was 51 cm lang. Haar vader Constantijn deed twee dagen na haar geboorte aangifte in het Oude Stadhuis van Den Haag.

Enkele maanden na haar geboorte werd de oudste dochter van Constantijn en Laurentien gedoopt in de kapel van Paleis het Loo. Een leuk weetje over Eloise is dat één van haar peetouders de Noorse kroonprins Haakon is.

Lees verder onder de foto.

ANP-301025342.jpg

Skiën in Lech

We zien Eloise vaak maar één keer per jaar in het openbaar verschijnen. Dat is tijdens de fotosessie in het Oostenrijkse Lech, waar zij samen met haar familie vakantie viert en fanatiek skiet met haar broertje, zusje en nichtjes.

Sociale media

De gravin is erg actief op social media, dat is vooral te zien op haar Instagram-account waar ze vrijwel dagelijks dingen plaatst. Zo liet ze enkele weken geleden nog weten geslaagd te zijn voor haar vwo-examen.

De gravin studeerde aan het Maerlant Lyceum in Den Haag. De keuze was redelijk onverwacht, omdat men dacht dat zij net zoals haar nichtje prinses Amalia voor het Sorghvliet Gymnasium in Den Haag zou kiezen. Leuk weetje: een bekende oud-leerling van het Maerlant is premier Mark Rutte. Na de zomervakantie start Eloise hoogstwaarschijnlijk met een opleiding aan de hotelschool. Dat liet zij kortgeleden weten in een vragenrondje op Instagram.

Lees verder onder de foto.

csm_Eloise_met_vlag_geslaagd_d9af6ea2ab.jpg

Lievelingseten

In een interview liet de moeder van Eloise – prinses Laurentien – weten dat haar kinderen gek zijn van wentelteefjes. Het leuke daaraan is dat prins Constantijn dat veelal maakt omdat hij volgens Laurentien goed kan koken. Eloise zal ook vast weten hoe wentelteefjes het beste gemaakt kunnen worden, de gravin werkt namelijk in een restaurantje.

Bron: ANP Foto/ Instagram: eloisevanoranje

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--