Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felicidades! Koningin Máxima 48 jaar

17 mei 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima blaast vandaag 48 kaarsjes uit. Een goede gelegenheid om haar mooiste foto's er weer eens bij te pakken!

De koningin kan terugkijken op een bewogen jaar. Ze bezocht samen met de koning Curacao en Engeland, ging op werkbezoek naar Bremen, ging in eigen land op streekbezoek naar West-Friesland en Zeeland.

Voor de Verenigde Naties was ze bij de Algemene Vergadering, de G20 in Buenos Aires, en maakte ze reizen naar Jordanië en Ethiopië.

Er was ook verdriet afgelopen jaar: haar zusje Ines Zorreguita overleed op 33-jarige leeftijd. Ze pleegde suïcide. Daar zei Máxima dit over na een bezoek aan kankerpatiënten in Groningen: "Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ook ziek. Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Ik wil echt mijn heel grote dank uitspreken voor de talloze brieven en berichten. Het heeft ons echt geholpen. Dank, dank, dank," zo zei de koningin.

Kort na dit statement bracht koningin Máxima een werkbezoek aan 113, een organisatie voor zelfmoordpreventie. 113 heeft onder meer een telefoonlijn die 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken is.

De koningin troostte zelf ook anderen: zoals het meisje Sarah, dat op Koningsdag een ontmoeting had met de koningin en daar enorm ontroerd door was.

Verrassende outfits

In het afgelopen levensjaar van de koningin zagen we haar ook in de mooiste creaties. De witte japon van Stella McCartney, de knalroze jurk van Oscar de la Renta en de kleurrijke flamencojurk in Sevilla.

Neem voor de mooiste plaatjes van koningin Máxima door de jaren heen een kijkje in haar fotoalbum.

Bekijk hier de foto's

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--