Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe bezoekt hydrografisch instituut en verkenningsschip

21 januari 2021 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe heeft donderdag een bezoek gebracht aan Cádiz. Hij ging daar onder meer langs bij het hydrografisch instituut, dat zeevarenden over bijvoorbeeld vaarwegen, de zeebodem en gevaren onder water informeert. Ook stapte hij aan boord van het schip Tofiño, waarmee de nautische cartografie van Spanje in kaart wordt gebracht.

In het hydrografisch instituut kreeg de koning een presentatie over het werk dat daar verricht wordt en bezocht diverse afdelingen, waaronder het historisch archief en de grafische kunstsectie. Felipe bekeek onder meer oude zeekaarten die daar worden tentoongesteld en vergaderde na afloop van zijn rondgang met de staf van het instituut.

Na zijn bezoek stapte de koning aan boord van de Tofiño. Hiermee vaart de hydrografische dienst uit om belangrijke informatie over de zee en de kustlijn van Spanje in kaart te brengen voor de marine. Op de brug kreeg Felipe uitleg over hoe het werk op het schip verloopt en aan dek zag hij met welke apparatuur het schip is uitgerust.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--