Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia bellen met ziekenhuis in Barcelona

18 april 2020 · Leestijd 1 min

Koning Felipe en koningin Letizia hebben zaterdag telefonisch contact gezocht met de directie van het ziekenhuis Vall d'Hebrón in Barcelona. Het is het grootste ziekenhuis van de regio Catalonië, dat een groot aantal coronapatiënten verzorgt.

Het ziekenhuis beschikt over 1100 bedden en tot 200 plekken op de intensive care. Van de 9000 medewerkers is bijna 10 procent besmet met het nieuwe coronavirus. Het Spaanse koningspaar sprak met ziekenhuisdirecteur Antonio Román. Hij legde de koning en koningin uit dat publieke en private ziekenhuizen in de regio samenwerken als strategie om het hoofd te bieden aan de noodsituatie.

Besmet

Door deze publiek-private samenwerking is de capaciteit van de ziekenhuizen opgevoerd van 2000 naar 3000 patiënten. De ziekenhuizen hanteren dezelfde medische protocollen en wisselen constant informatie met elkaar uit. Antonio Román is een longarts en gespecialiseerd in gevorderde longaandoeningen. Zijn vrouw, eveneens een medische professional, is ook besmet door Covid-19 en herstelt na opname nog steeds.

Felipe en Letizia onderhouden telefonisch contact met ziekenhuizen om de zorgmedewerkers sterkte te wensen en te steunen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--