Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia belonen sportpromotie

3 maart 2021 · Leestijd 1 min

Het Spaanse koninklijk echtpaar heeft dinsdag prijzen uitgereikt aan mensen die zich hebben ingezet voor de promotie van de sport. Koning Felipe en zijn vrouw Letizia deden dat in El Pardo, het koninklijk paleis in Madrid. Ook sportminister José Manuel Rodríguez Uribes was bij de uitreiking aanwezig.

Meerdere Spaanse sporters kregen een zilveren bokaal uit handen van de koning, net als een officieel document. Het ging om onder anderen wielrenner Alejandro Valverde, boksster Joana Pastrana, schaakster Sabrina Vega Gutiérrez en atlete Yulimar Roja. Verder werden nog enkele andere sporters onderscheiden.

Een speciale jury kijkt ieder jaar welke Spaanse atleten in aanmerking komen voor de onderscheiding. In die jury zitten onder anderen journalisten en prominenten uit de Spaanse sportwereld.

Dit jaar zaten de sporters vanwege de coronacrisis op afstand van elkaar. Ook droeg iedereen, net als Felipe en Letizia, een mondkapje.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--