Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia bij bijeenkomst voor positiever imago over Spanje

16 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hebben maandag een bijeenkomst bijgewoond waar ambassadeurs werden benoemd die zich inzetten voor het imago van het land.

Het doel van het benoemen van deze ambassadeurs is het publiekelijk erkennen van personen die bijdragen aan het versterken van een positief imago van Spanje in het buitenland. Het aanstellen van de ambassadeurs is een initiatief van het Forum of Renowned Spanish Brands (FMRE), een organisatie die Spaanse bedrijven en personen in het buitenland vertegenwoordigt.

De Spaanse koning sprak tijdens de bijeenkomst vol lof over de gekozen ambassadeurs en het werk dat zij in het buitenland verrichten. "Het internationale imago van ons land is heel belangrijk," aldus Felipe. "We verwachten dat de coronacrisis nog voor moeilijke tijden gaat zorgen in de toekomst en daarvoor hebben we internationaal vertrouwen nodig. Het werk dat jullie doen is erg belangrijk."

Het is de negende keer dat een dergelijke bijeenkomst wordt georganiseerd. Ondertussen heeft Spanje al meer dan 63 actieve ambassadeurs van FMRE in zeven categorieën, zoals kunst en communicatie of sport.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--