Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia bij kerkdienst in Santiago de Compostella

25 juli 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hebben weer een bezoek gebracht aan een autonome regio in Spanje. Het koppel is afgereisd naar Galicië, dat zaterdag zijn eigen regionale feestdag viert.

Het koningspaar woonde in Santiago de Compostella een kerkdienst bij ter gelegenheid van de Día Nacional de Galicia. Felipe bracht er een offer aan de apostel Santiago (Sint-Jacob), de beschermheilige van de regio.

De koning bracht het offer namens het hele volk dat "grote daden heeft verricht, grote bijdragen aan de wereld heeft geleverd en tegenslagen heeft overwonnen die het lot heeft gebracht", zo vertelde hij tijdens de mis. Ook benadrukte Felipe wederom dat mensen voorzichtig moeten blijven tijdens de coronacrisis, maar hij zei wel dat ook de sociale en economische impact onder ogen moeten worden gezien.

Lees verder onder de foto's.

Het koningspaar is eind vorige maand op de Canarische eilanden begonnen aan hun toer langs zestien van de zeventien autonome regio's. Ze laten zich overal bijpraten over de gevolgen van de coronacrisis en proberen tegelijkertijd aandacht te vestigen op regionale of lokale bezienswaardigheden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--