Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia schrijven geschiedenis in Cuba

12 november 2019 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje zijn aangekomen in Cuba voor een vierdaags staatsbezoek. Ze landden maandagavond in Havana waar minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodríguez hen op de luchthaven opwachtte.

Het bezoek is het eerste officiële bezoek van een Spaanse koning ooit aan Cuba. Daardoor gaat een lang gekoesterde wens van het land in vervulling. Cuba was namelijk van 1512 tot aan het einde van de 19e eeuw een Spaanse kolonie. Na een opstand van de Cubaanse bevolking werd het Caribische land onafhankelijk. De regering in Havana heeft jarenlang op een bezoek aangedrongen, maar achtereenvolgende Spaanse premiers vonden het geen goed idee. Daar is nu echter verandering in gekomen.

Directe aanleiding voor het bezoek is de 500e verjaardag van de stichting van het huidige Havana, dat zaterdag met veel spektakel wordt gevierd.

Lees verder onder de foto's.

Ontlopen

Het Spaanse koningspaar is voor het feest op zaterdag alweer vertrokken. Felipe wil namelijk de presidenten van Venezuela, Nicaragua en Rusland, die Cuba ook heeft uitgenodigd, ontlopen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--