Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe neemt gezin mee naar uitreiking

18 juni 2021 · Leestijd 2 min

Het Spaanse koninklijke gezin was vrijdag in Madrid aanwezig bij de uitreiking van de onderscheidingen van de Orde van Burgerlijke Verdienste. Felipe, Letizia, Leonor en Sofía zaten de plechtigheid voor waarbij diverse burgers werden geëerd voor hun persoonlijke inzet en maatschappelijke bijdrage voor het land.

De uitreiking van dit jaar stond volledig in het teken van mensen die zich in het bijzonder hebben ingezet tijdens de coronapandemie. Degenen die zijn onderscheiden met de medaille in de Orde van Verdienste zijn volgens de koning een afspiegeling van de situatie waarin miljoenen mensen zich bevonden in de tijd die werd gekenmerkt door de pandemie en de gevolgen daarvan.

Felipe sprak na de uitreiking van de onderscheidingen nog een paar woorden tot de ontvangers. "Uw voorbeeld verenigt ons, ontroert ons en maakt ons trots. U bent een spiegel waarin wij allen naar onszelf moeten kijken. Blijven bouwen aan een Spanje aan de hand van uw voorbeeld, een voorbeeld van een sterke en rustige, burgerlijke en solidaire samenleving, is een project dat ons allen moet verenigen."

"Want als een land een afspiegeling is van de waarden en successen van zijn burgers," vervolgde de koning, "dan wordt de toekomst van Spanje gebouwd met de visie, de wil, de inspanning en de vastberadenheid van alle mensen die er deel van uitmaken."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--