Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe opent het nieuwe gerechtelijk jaar

7 september 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe van Spanje heeft vandaag het nieuwe gerechtelijk jaar geopend. Dit gebeurde op het Paleis van Justitie in Madrid, waar ook het Hooggerechtshof zitting heeft. tijdens de ceremonie droeg iedereen een mondmasker.

De koning werd bij aankomst in de zittingszaal met applaus begroet. Na het openen van de bijeenkomst luisterde de koning onder meer naar toespraken van opperrechter Carlos Lesmes en procureur-generaal van staat, Dolores Delgado.

Die gaven onder meer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in de rechtsstaat, bij rechtbanken en justitie. Vanwege de coronamaatregelen was het aantal aanwezigen beperkt en werd na afloop afgezien van het traditionele wijndrinken, waarbij altijd word getoost op een goed verloop van het komende jaar.

Lees verder na de foto's. 

ANP-422441592.jpg

Felipe ontving afgelopen vrijdag van procureur-generaal Delgado al het jaarverslag. Volgens Spaanse media was dat voor de koning een ongemakkelijke ontmoeting omdat het Delgado was die eerder dit jaar een onderzoek instelde naar Felipe's vader Juan Carlos. Dat onderzoek moet vaststellen of Juan Carlos misdaden heeft begaan na de troonwisseling in juni 2014.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--