Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe prijst inspanningen zelfstandigen in coronacrisis

13 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Felipe van Spanje heeft dinsdag het belang van zelfstandigen onderstreept. Zeker in tijden van crisis is hun sleutelrol belangrijker dan ooit, stelde hij in een speech tijdens de uitreiking van de Premios Autónomo del Año in Madrid.

"Spanje heeft u meer dan ooit nodig. Uw inspanningen maken deel uit van het hart van onze samenleving", aldus Felipe, die daarvoor zijn dank overbracht. De koning herinnerde zijn toehoorders er onder meer aan dat zelfstandigen zo'n 18 procent van het bruto binnenlands product vertegenwoordigen en "essentieel" zijn voor het scheppen van werkgelegenheid.

Volgens de vorst hebben zelfstandigen altijd al een belangrijke rol gespeeld in de Spaanse economie. "En het is zeker dat ze dat zullen blijven doen in het huidige proces van herstel", zei de koning, die de coronacrisis "de grootste crisis in de recente geschiedenis" noemde.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--