Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filip en Mathilde bezoeken kinderen in zorgcentrum

3 juni 2021 · Leestijd 1 min

Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdag een bezoek gebracht aan het Centre Hospitalier de l'Ardenne (CHA) van zorginstantie Vivalia. Het Belgische koningspaar moest daarvoor naar de gemeente Libramont in de provincie Luxemburg, bij de grens van het gelijknamige groothertogdom.

In het CHA ontmoetten Filip en Mathilde kinderen met cerebrale parese en verschillende motorische of psychomotorische beperkingen die in het centrum verzorgd worden. De kinderen kunnen in de speciale school in het CHA lessen volgen. Ook spraken de koning en koningin met de ouders van deze kinderen.

Filip en Mathilde namen ook deel aan een werkvergadering over de organisatie en de uitdagingen van Vivalia en het CHA tijdens de coronacrisis. Aansluitend hadden ze een ontmoeting met onder anderen voormalige coronapatiënten die in het CHA verzorgd werden en leden van de spoed- en interventiediensten van de provincie Luxemburg.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--