Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: koning Filip en koningin Mathilde zijn op bezoek in Den Haag

27 februari 2024 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag in Nederland! Jammer genoeg niet om op de koffie te gaan bij onze koning en koningin in Paleis Huis ten Bosch. Nee, het Belgische koningspaar brengt een bezoek aan Den Haag om een kijkje te nemen bij het bedrijf Europol.

Koning Filip en koningin Mathilde horen tijdens hun bezoek aan Den Haag meer over de werkzaamheden van het bedrijf. Europol voorkomt en bestrijdt zware internationale en georganiseerde misdaad, cybercriminaliteit en terrorisme. Ze ontmoeten vandaag ook vijftig Belgen die voor de Europese politiedienst werken. Op Instagram deelt het Belgische koningspaar beelden van hun bezoek.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningin Mathilde combineert net als koningin Máxima graag de trendkleuren grijs en bordeuxrood. Als je goed kijkt zie je dat de grijze japon van de Belgische koningin een subtiel pied-de-poule print heeft. Haar accessoires en mantel hebben een dieprode kleur en passen daardoor erg goed bij elkaar.

Filip en Mathilde op bezoek in Terneuzen

De laatste keer dat Filip en Mathilde publiekelijk in Nederland waren was in 2019. Toen was het paar aanwezig bij de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. Tijdens de viering was er speciale aandacht voor de bevrijding van Zuid-Nederland en de Slag om de Schelde. Ook ons eigen koningspaar was erbij.

terneuzen_koningsparen
Beide koningsparen begroeten elkaar in Terneuzen.

Foto's: ANP / Instagram @belgianroyalpalace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--