Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filip rijdt mee met gemengde ploegentijdrit WK wielrennen

23 september 2021 · Leestijd 2 min

De Belgische koning Filip reed woensdag mee in een van de volgwagens bij de gemengde ploegentijdrit op de WK wielrennen. Hij deed dat in het gezelschap van oud-wielerkampioen Eddy Merckx en zijn zoon Axe.

Het bezoek aan de WK startte in Knokke en eindige in Brugge. Tussen Knokke en Brugge reed de koning met Eddy en Axel mee in de volgwagen. "De koning was heel geïnteresseerd. Het was allemaal nieuw voor hem en hij stelde veel vragen, maar ik heb vooral mijn vader laten antwoorden", vertelde Axel na afloop aan Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat hij ervan genoten heeft."

Vader Merckx, zelf drievoudig wereldkampioen, genoot ook van de bijzondere autorit met de koning. "Dit was voor mij toch speciaal, ja. Ik ben fier dat mijn zoon met de wagen mocht rijden." De koning was onderweg erg geïnteresseerd, zegt hij. "Hij stelde veel vragen: over het materiaal, over de helmen, over de fietsen. Hij was ook onder de indruk van de snelheid."

In Brugge sprak de koning ook met enkele renners, zoals de Duitser Tony Martin. Hij won uiteindelijk goud met de Duitse ploeg.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--