Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filip onder de indruk van 'fameuze' prik

2 juni 2021 · Leestijd 2 min

De Belgische koning Filip heeft een bezoek gebracht aan het vaccinatiecentrum Be-MINE. Daar worden inwoners van de plaatsen Beringen en Tessenderlo gevaccineerd tegen Covid-19. Volgens de krant Het Nieuwsblad maakte Filip grapjes en toonde hij zijn dankbaarheid voor de inzet van het personeel.

Filip keek met verbazing toe hoe een verpleegkundige een van de inwoners de vaccinatie toediende. Zijn verbazing gold de vele fotografen en cameraploegen die bij het tafereel aanwezig waren. "Ik ben verbaasd dat dit onder de ogen van zovelen zal gebeuren", zei hij dan ook om daarna een grapje te maken. "Dat gaat een fameuze prik zijn."

Daarna sprak Filip nog met gevaccineerden en verpleegkundigen. Zo vroeg de vorst aan een van de artsen of de grens voor groepsimmuniteit, in België de 70 procent-drempel genoemd, in juli gehaald wordt. Aan het eind van zijn bezoek stapte de koning ook nog even de apotheek binnen. Daar werd hem uitgelegd hoe de medewerkers het vaccin in de spuiten doen.

Filip bezocht eerder al het vaccinatiecentrum in Schaarbeek en Bierset. Hij zal nog meer bezoeken afleggen langs priklocaties om zo het belang van vaccinatie te tonen, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Foto's: Belgian Royal Palace/Instagram

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--