Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filip stipt rol België aan bij verdelen coronavaccins

28 januari 2021 · Leestijd 2 min

België mag trots zijn op de rol in de ontwikkeling, productie en verdeling van de coronavaccins. Dat zei koning Filip donderdag tijdens zijn jaarlijkse toespraak voor de overheden. Hij waarschuwde dat daar ook een grote verantwoordelijkheid bij hoort. "De hele wereld rekent op ons", aldus Filip.

ANP-427658160.jpg

De koning en premier Alexander De Croo spraken donderdag de overheden van het land vanuit een lege Troonzaal in het Koninklijk Paleis in Brussel toe. Door de coronacrisis was de traditionele nieuwjaarsreceptie enkel digitaal te volgen.

De pandemie was dan ook niet geheel verrassend een belangrijk onderwerp. De koning haalde onder meer de fabriek van farmareus Pfizer in het Antwerpse Puurs aan. "Buitenlandse gesprekspartners bedanken en feliciteren mij voor de cruciale rol van België in de strijd tegen het coronavirus", zei Filip. "Dit is geen toeval, maar het gevolg van een visie en strategie op de lange termijn. Dit is ook het resultaat van een buitengewone samenwerking tussen overheden en universiteiten, tussen de openbare sector en de industrie. We mogen daar fier op zijn."

Filip toonde zich in zijn toespraak ook tevreden over de volwaardige federale regering, die in oktober bijna anderhalf jaar na de verkiezingen aantrad. "Deze regering is het resultaat van ons democratisch proces", zei hij stellig. "Met veel geduld is een lange weg afgelegd om uiteenlopende maatschappelijke visies te verenigen rond een gemeenschappelijk project." De koning noemde de regering-De Croo "een stevige ploeg". "Daar kunnen we ons alleen maar over verheugen."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--