Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filmtip! Nu te zien in de bioscoop: Elizabeth

21 april 2022 · Leestijd 2 min

Leuk nieuws voor alle filmliefhebbers en fans van koningin Elizabeth. Vandaag, op de 96e verjaardag van de Britse vorstin, is het unieke filmportret 'Elizabeth' in première gegaan in de Nederlandse bioscopen.

2022 is het jaar waarin koningin Elizabeth 70 jaar op de Britse troon zit: een historische mijlpaal. 'Elizabeth' is een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende ode aan de langstzittende monarch ooit. 

Aan de hand van uniek archiefmateriaal, recente beelden en home video's van het publiek volgen we The Queen vanaf haar jonge jaren tot aan het media-icoon dat ze vandaag de dag geworden is.

Lees verder onder de trailer.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Met de film wilden regisseur Roger Michell en producent Kevin Loader iets unieks neerzetten. Ze selecteerden uit honderden uren archiefmateriaal talloze fragmenten uit het leven van de Britse koningin. 'Elizabeth' is tevens de laatste film van Michell (onder meer bekend van 'Notting Hill'). De regisseur kwam in 2021 slechts een dag na het afronden van de film onverwachts te overlijden.

De film is niet in chronologische volgorde maar verdeeld in thema's zoals paarden, reizen en speeches. "We hopen dat mensen zien wat een bijzondere vrouw ze is en hoe waanzinnig die zeventig jaar zijn geweest. De wereld is vreselijk veranderd, maar zij is er altijd geweest, als een soort rustpunt", aldus Loader.

De EO zendt de film 'Elizabeth' in 2023 uit op tv.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--