Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto: Dit is het kinderboek van prinses Madeleine

29 januari 2019 · Leestijd 2 min

De Zweedse prinses Madeleine heeft maandag trots de uitgave gemeld van haar eerste kinderboek. Het boek met de titel 'Stella en het geheim' verschijnt aan het begin van de zomer. Madeleine (36) hoopt dat haar boek "kinderen leert hoe belangrijk het is om voor zichzelf op te komen en met iemand te praten als iets niet goed voelt."

Volgens het Zweedse weekblad Svensk Damtidning heeft Madeleine de afgelopen maanden in haar nieuwe woonplaats in Florida in alle stilte hard gewerkt aan haar boek. Het kinderboek wordt uitgegeven in samenwerking met de World Childhood Foundation, die twintig jaar geleden door Madeleine's moeder koningin Silvia is opgericht. De stichting strijdt onder meer tegen seksueel misbruik van kinderen.

Madeleine heeft het boek niet helemaal alleen geschreven of bedacht. Een collega van Childhood heeft meegewerkt en kinderboekenschrijfster Marie Oskarsson heeft advies gegeven. De prinses gebruikt als auteur niet haar titel. Op de cover staat ze simpel vermeld als Madeleine Bernadotte. Stina Lövkist zorgde voor de illustraties, zo is te lezen op de alvast gepresenteerde omslag.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--