Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto: Máxima ontvangt top-vrouwen op paleis

6 juni 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdag vertegenwoordigers van de Women20, de W20, ontvangen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Deze zogenoemde 'engagement groep' van de G20 bestaat uit internationale vrouwelijke leiders uit de publieke en private sector en het maatschappelijk middenveld.

MaximaVrouwenLeiders.jpg

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over versterking en ondersteuning van de W20. Dat zou moeten gebeuren door het versterken van de drie pijlers die de basis vormen voor economische versterking van vrouwen: toegang tot financiële diensten, digitale aansluiting en arbeidsparticipatie. Deelnemers waren onder meer vrouwen die een leidende rol hebben gespeeld tijdens de W20-voorzitterschappen van Turkije, Duitsland en Argentinië, evenals van de huidige W20-voorzitter Japan en de toekomstige voorzitter Saudi-Arabië.

Lees verder onder de foto.

De W20 is in 2015 gestart onder het G20-voorzitterschap van Turkije. Koningin Máxima nam op uitnodiging van bondskanselier Merkel in 2017 al deel aan de Duitse W20-bijeenkomst ‘Inspiring Women, scaling up women’s entrepreneurship’.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--