Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto-overzicht: prinses Beatrix is jarig!

31 januari 2016 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix is jarig! De prinses is 78 jaar geworden. Om dit te vieren hebben wij een foto-overzichtje gemaakt met mooie momenten met Beatrix sinds zij een stapje terug heeft gedaan.

Het stokje overdragen

Op 30 april 2013 tekende Beatrix de Akte van Abdicatie en deed daarmee afstand van de troon. Als die middag haar zoon Willem-Alexander wordt ingehuldigd zit ‘oma’ Beatrix tussen haar drie kleindochters in De Nieuwe Kerk. Symbolisch: van het middelpunt van de belangstelling naar een plek waar meer tijd is voor wat de prinses belangrijk vindt.

Beatrix-amalia-inhuldiging.jpg

De eerste Koningsdag

Het was voor iedereen in Nederland even wennen: Koninginnedag wordt Koningsdag. Op de eerste Koningsdag geniet prinses Beatrix met volle teugen.

Beatrix-koningsdag.jpg

Sint Maarten

In mei 2014 reist prinses Beatrix naar Sint Maarten voor een driedaags bezoek in het kader van 200 Jaar koninkrijk. Hier bezoekt ze onder andere de Belvedere Community Foundation, een project van Unicef. Bij vertrek geeft dit meisje Beatrix spontaan een omhelzing.

Beatrix-Sint-Maarten.jpg

Sneeuwpret

De jaarlijkse skivakantie in Lech is een moment waarop de prinses even extra tijd met haar familie kan doorbrengen. Na een fotomoment met de pers is het tijd voor sneeuwpret met de kleinkinderen.

Beatrix-Amalia-Alexia-Ariane-Lech.jpg

Prins Friso-prijs

In maart 2015 werd de eerste prins Friso Ingenieursprijs uitgereikt in aanwezigheid van prinses Beatrix en prinses Mabel.

Mabel-Beatrix.jpg

Wij wensen prinses Beatrix een hele fijne verjaardag toe!

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--