Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Máxima in rood, wit, blauw… én oranje!

25 april 2020 · Leestijd 2 min

Het is bijna 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Hoewel Koningsdag dit jaar anders dan anders zal zijn, wappert ongetwijfeld in vele straten en steegjes onze nationale driekleur met oranje wimpel.

Rood, wit, blauw en oranje. Deze 'Hollandse' kleuren zien we geregeld terug in de kleding van koningin Máxima. Een leuke reden om eens een kijkje te nemen in haar garderobe. We beginnen bij de kleur rood.

We zien koningin Máxima best vaak in het rood. In dit jurkje van Natan hebben we haar al verschillende keren gespot. Het mantelpakje, geïnspireerd op de kledingstijl van Jackie Kennedy, is eveneens van het Belgische modehuis.

Wit is van oudsher de kleur die bij de doop hoort. Bij de doopplechtigheid van prinses Amalia straalt Máxima in een wit mantelpakje. In 2012 trekt ze een wit jurkje uit de kast voor het slotconcert van het Holland Festival.

Bij de kleur blauw denk je al snel aan de prachtige koningsblauwe inhuldigingsjurk van Máxima. Deze wereldberoemde creatie van Jan Taminiau mag in dit overzicht natuurlijk niet ontbreken.

Na rood, wit en blauw... oranje! De nationale kleur van ons land. Als koningin Máxima op staatsbezoek gaat, zit er geregeld een oranje kledingsetje in haar koffer. En hoe toepasselijk is deze kleur wel niet bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje!

En niet te vergeten... we zien onze koningin natuurlijk ook uitgedost als fanatieke oranjesupporter op de sporttribunes.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--