Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: 12 royal roze outfits van Máxima

23 augustus 2020 · Leestijd 3 min

Geen kleur is zo vrouwelijk als de kleur roze. Koningin Máxima kiest zo af en toe ook voor een vrolijke roze outfit. Van zachtroze tot fuchsia. Omdat we onze koningin al een paar weekjes moeten missen, vrolijken we je op met twaalf roze outfits van haar. Kijk en geniet van deze vrolijke kiekjes.

Maximaappetlejvanoranje3.jpg

Vlak voor de zomervakantie reikt koningin Máxima de jaarlijkse Appeltjes van Oranje uit. Ditmaal niet op Paleis Noordeinde, maar vanwege de coronacrisis vindt de prijsuitreiking online plaats vanuit een studio. Máxima kiest voor deze feestelijke happening een roze outfit van haar favoriete modehuis Natan.

Koningin_Maxima_en_hertogin_Catherine.jpg

Deze zachtroze, knielange japon van modeontwerper Claes Iversen is een echte eye-catcher. De stijlvolle creatie past perfect bij de gelegenheid: de installatie van koning Willem-Alexander in de Orde van de Kousenband.

Koninginnedag_2008_Maxima_roze_schaatsen.jpg

Wie herinnert zich dit nog? Máxima in het knalroze op de schaats tijdens Koninginnedag 2008 in Franeker. Haar fuchsia ensemble van Natan is geïnspireerd op Jackie Kennedy.

Maxima_roze_dophoedje.jpg

Het dophoedje is van de hand van Máxima's favoriete hoedenontwerpster Fabienne Delvigne.

Koningspaar_staatsbezoek_Italie-2017.jpg

In juni 2017 brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Italië. Voor de contraprestatie haalt Máxima een lichtroze avondjurk van Valentino uit de kast.

Huwelijk_roze_japon.jpg

Leuk weetje: Deze japon is een oudje. Máxima heeft de jurk - maar dan zonder het later toegevoegde kant - gedragen tijdens de bruiloft van de Deense kroonprins Frederik in 2004.

Koningin_Maxima_Koningsdag_2015.jpg

Koningsdag 2015. Maxima viert het feest mee in een fuchsia japon met boothals en driekwart mouwen. Deze jurk van Natan zien we in de jaren daarna geregeld voorbijkomen.

Ma__xima_in_zachtroze_robe_manteau.jpg

Deze zachtroze robe manteau zien we voor het eerst bij het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk in 2018. Een jaar later haalt de koningin dit ontwerp van Claes Iversen opnieuw uit haar kledingkast.

Koningin_Maxima_jurk_roze_panterprint.jpg

De dierenprints zijn alweer een tijdje helemaal terug in het modebeeld. Koningin Máxima kiest in 2015 al voor een hippe panterprint. De strakke roze jurk is van het modehuis Natan.

Roze_japon_staatsbanket_Canada.jpg

Deze asymmetrische avondjurk deint door de franjes met elke stap uitbundig mee. De jurk van de Argentijnse ontwerper Benito Fernandez ging mee op staatsbezoek naar Canada (2015).

Koninklijk_gezin_2013.jpg

Dit kiekje is gemaakt op de dag na de inhuldiging van koning Willem-Alexander, na afloop van het ontbijt met de nog aanwezige gasten in het Paleis op de Dam.

maxima_kleding1.jpg

Op dag twee van het staatsbezoek aan Groot-Brittannië (2018) steelt koningin Máxima de show. Ze straalt in een knalroze japon met broderie d'art van het merk Oscar de la Rente.

Verjaardag_Willem_Alexander_Maxima_roze_japon.jpg

Deze leuke gezinsfoto mag niet ontbreken in dit foto-overzicht. Op het veertigste verjaardagsfeest van haar echtgenoot straalt Máxima in een knalroze avondjapon.

Maxima_poederroze_outfit_klokmouwen.jpg

Een perfecte match. Máxima's zonnebril met lichtroze glazen komt van het bekende modehuis: Chanel. De zachtroze jurk met klokmouwen is van Edouard Vermeulen van Natan.

Prinsesjes_roze_jurkjes_zomerfotosessie_2010.jpg

En als bonus nog een schattig kiekje uit het foto-archief. De drie oogappeltjes van Máxima in roze jurkjes tijdens de zomerfotosessie in 2010.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--