Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Britse royals herdenken oorlogsslachtoffers in Londen

11 november 2019 · Leestijd 2 min

De Britse koninklijke familie heeft zondag uitgebreid stilgestaan bij slachtoffers van de twee wereldoorlogen en daaropvolgende gewapende conflicten uit Groot-Brittannië en het Gemenebest.

Bij de Cenotaph, het Britse oorlogsmonument in Londen, legden onder anderen prins Charles, prins William en prins Harry kransen. Koningin Elizabeth keek toe vanaf het balkon van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast haar stonden hertogin Camilla en hertogin Catherine.

Lees verder onder de foto's.

Op een ander balkon keek Harry's vrouw Meghan toe samen met Sophie, de hertogin van Wessex, en Timothy Laurence, de echtgenoot van prinses Anne.

Lees verder onder de foto's.

Charles legde namens de Queen als eerste een krans bij het oorlogsmonument. Later waren zijn zoons William en Harry aan de beurt. Ook prinses Anne, prins Edward en Edward, de hertog van Kent, stonden op de eerste rij om hun respect te betuigen aan de Britse gevallenen. De ceremonie werd tevens door talloze politici bijgewoond.

Lees verder onder de foto's.

Herdenking

Elizabeth was voor de 74e keer aanwezig bij Remembrance Day. De koningin was er al bij vlak na de Tweede Wereldoorlog, toen ze nog maar 19 jaar oud was. Het was zondag haar derde keer vanaf het balkon. Eerst legde ze altijd zelf de krans voor het monument neer.

De Britse royals waren zaterdagavond ook al in groten getale aanwezig bij het Festival of Remembrance in de Royal Albert Hall.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--