Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Britse royals vieren kerstfeest in de kerk

25 december 2018 · Leestijd 2 min

De Britse koninklijke familie heeft dinsdagochtend de traditionele kerkdienst op eerste kerstdag bijgewoond in de St. Mary Magdalene Church in Sandringham. Prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, was niet aanwezig bij de kerstdienst. Ook Camilla, hertogin van Cornwall, sloeg de kerkgang over vanwege een ernstige verkoudheid.

De 97-jarige prins trok zich de afgelopen jaren steeds meer terug uit de publieke openbaarheid vanwege zijn zwakker wordende gezondheid. Volgens bronnen aan het Britse hof verkeert hij echter wel in goede gezondheid, maar besteedt hij de dag op zijn eigen manier.

De zwangere Meghan liep aan de arm van haar man prins Harry en zij aan zij met prins William en zijn vrouw Catherine naar de kerk. Tijdens de korte wandeling van het landgoed van de koningin naar de kerk werden de Britse royals begroet door de vele toeschouwers. Behalve koningin Elizabeth kwam iedereen lopen. De 92-jarige vorstin arriveerde met de auto.

Ook prinses Eugenie liet zich zien, samen met haar kersverse echtgenoot Jack Brooksbank. Na afloop van de kerkdienst ging het gezelschap terug naar Sandringham voor de kerstlunch en daarna het bekijken van de kerstboodschap van koningin Elizabeth.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--