Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Catherine straalt bij diner Oslo

1 februari 2018 · Leestijd 2 min

Na het bezoek aan Zweden zijn kroonprins William en zijn vrouw Kate nu te gast in het buurland Noorwegen. Donderdag maakten zij een wandeling door een beeldenpark en waren zij bij een bijeenkomst voor startups. 's Avonds werden William en Kate ontvangen op het Koninklijk Paleis in Oslo. De zwangere Britse hertogin straalt in een japon van ontwerper Alexander McQueen.

Het Ingrid Alexandra Beeldenpark

In de voormiddag werden ze welkom geheten door de Noorse koning Harald en koningin Sonja. Samen met de Noorse royals bezochten William en Kate het beeldenpark bij het koninklijke slot. Het Ingrid Alexandra Beeldenpark is vernoemd naar de oudste dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit. De beelden zijn gemaakt door professionele kunstenaars aan de hand van bekroonde tekeningen van twee scholieren die deelnamen aan een wedstrijd in Trøndelag.

Dat was voor veel Noren de gelegenheid om de Britse gasten van dichtbij te bewonderen. De Britse royals namen ruimschoots de tijd en praatten met enkele Noren. Ze kregen uitleg over het beeldenpark van prinses Ingrid Alexandra. Koningin Sonja hielp haar daarbij.

Startups

Na het bezoek aan het park ging het gezelschap naar een bijeenkomst waar gesproken werd met ondernemers van startups. Daar spraken ze ook met de Noorse schaakgrootmeester Magnus Carlsen. Verder leerden ze de mensen kennen achter het educatieplatform Kahoot en de e-reader ReMarkable. Die twee initiatieven uit de techsector maakten in 2017 flink naam.

Prins William deed hier mee aan een virtuele fietstocht.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
KateHaakon.jpg

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--