Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: de doop van Julian in paleiskapel Drottningholm

16 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Prins Julian, de pasgeboren zoon van de Zweedse prins Carl Philip en prinses Sofia, is zaterdag gedoopt. Dat gebeurde traditioneel met bronwater van het eiland Öland, melden Zweedse media.

De doopdienst begon rond het middaguur in de paleiskapel van Drottningholm bij Stockholm en werd bijgewoond door de gehele koninklijke familie. Ook waren er vertegenwoordigers vanuit de Zweedse politiek en waren ook zijn vijf doopouders aanwezig.

Julian droeg een doopjurk van 115 jaar oud. Het kledingstuk werd in 1906 voor het eerst gedragen door de vader van de koning, prins Gustaf Adolf.

Lees verder onder de foto's.

Julian is het derde kind van Carl Philip en Sofia en kwam op 26 maart ter wereld. Hij is momenteel zevende in lijn van troonopvolging. Ondanks zijn titel, hertog van Halland, zal hij op latere leeftijd geen officiële taken voor de koninklijke familie vervullen.

Op Drottningholm werden in het verleden al diverse andere Zweedse prinsen en prinsessen gedoopt. Zo gingen Julians broers Alexander en Gabriël hem voor, net als de kinderen van prinses Madeleine.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--