Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: De looks van Kate in Polen en Duitsland

Gedurfd Pools design, Alexander McQueen én wat kritiek

24 juli 2017 · Leestijd 3 min

Als een 21-jarige Poolse studente Kate de hand schudt floepen de woorden uit haar mond: ‘’Je bent mooi, je bent perfect!’’ De hertogin moet lachen en verklapt haar geheim: ‘’Dat is niet echt, het is gewoon de make-up!’’

Vijf dagen lang zijn alle ogen gericht op de Britse hertogin Catherine tijdens het bezoek aan Polen en Duitsland. De Britse media noemt het tripje van prins William en zijn echtgenote een onderdeel van de ‘Brexit Diplomacy Tour’. Kate stapte in het vliegtuig met haar twee koters George(4) en Charlotte(2) én een koffer vol kleurrijke outfits.

Uitverkocht (what’s new?)

Nog net voor het tripje besluit Catherine haar lange lokken af te knippen. Bij de aankomst in Warschau draagt ze een ensemble van Alexander McQueen. Het ruitjesoverhemd van prins George valt in de smaak en is binnen 24 uur uitverkocht. Het zogenoemde ‘Kate-effect’.

Pools design

’s Avonds kiest de hertogin voor Pools design. Catherine draagt regelmatig vrij basic japonnen en gaat buiten haar comfort zone met de japon van Gosia Baczyńska. Zij is één van de meest populaire couturiers van Polen.

Kritiek

Dinsdag ontstaat er ophef op social media over de kleding van Kate. Tijdens een bezoek aan concentratiekamp Stutthof draagt de hertogin een rok en top met bloemenprint. Ongepast, wordt gezegd. Zwart, grijs of in ieder geval geen bloemen had een betere keuze geweest. 

Haar keuze voor de toch wat vrolijke outfit zou gebaseerd kunnen zijn op de rest van het programma van die dag. William en Kate bezoeken de oude markt in Gdańsk waar zij een likeur mogen proeven en het Shakespeare theater bezoeken.

Koninklijk

Woensdag zit het bezoek aan Polen erop. William, Kate en de kinderen vliegen naar Berlijn. De hertogin draagt een robe manteaux in koninklijk blauw. De stropdas van William en de outfits van de kinderen matchen met die van mama Kate.

Trendy

Op de eerste avond in Duitsland zijn William en Catherine aanwezig bij een feestelijke receptie in de tuin van de Britse ambassade in Berlijn. De hertogin laat even zien dat zij nog helemaal op de hoogte is van de laatste trends. Ze draagt een rode off-shoulder jurk van Alexander McQueen.

Spijkerbroek en sneakers

Donderdag brengen de Britse royals een bezoek aan Heidelberg. Catherine draagt een gele japon met bloemendessin van Jenny Packham, één van haar favoriete ontwerpers.

’s Middags staat er een sportieve activiteit op de planning en trekt Kate haar spijkerbroek, sneakers en Hugo Boss trui uit de koffer. Het paar doet mee (‘doet mee’) aan een wedstrijd roeien die gewonnen wordt door Team William.

Duits design

Op de laatste avond in Duitsland kiest hertogin Catherine voor Duits design. Ze draagt een zwarte japon met vogelprint van de Duitse couturier Markus Lupfer. Het paar is bij een receptie in Clärchens Ballhaus, een historische balzaal in de stad.

te

testset s sry styj styj styjsty jstyj sty

Kleurcombinatie

Vrijdag sluit het Britse paar het bezoek af in Hamburg. Hier bezoeken zij Elbphilharmonie, één van de grootste concertzalen van de wereld. De hertogin kiest voor een aparte kleurcombinatie: een paarse japon met een rode clutch.

Feitje!

Grappig feitje: Tijdens het bezoek heeft Kate gekozen voor outfits in wit en rood, de kleuren van de Poolse vlag. Ook heeft de hertogin voor geel en zwart gekozen wat er voor zorgt dat zij ook alle kleuren van de Duitse vlag heeft gedragen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--