Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: De week van William en Kate

7 februari 2020 · Leestijd 3 min

Prins William en zijn echtgenote Catherine zijn deze week druk geweest met verschillende bezoeken in het Verenigd Koninkrijk. Wij hebben ze op een rij gezet.

Zondag: Uitreiking van de BAFTA's

Zondagavond waren William en Kate aanwezig bij de uitreiking van de BAFTA's. Dit zijn belangrijke Britse filmprijzen. De hertogin straalde in een japon die zij al eerder gedragen heeft tijdens een staatsdiner in Maleisië in 2012. William gaf op het einde van de avond een speech, waarin hij zich uitsprak voor meer diversiteit in de sector van film en televisie. 

Lees verder onder de foto's.

Dinsdag: Bezoek aan Zuid-Wales

Dinsdag hebben de hertog en hertogin van Cambridge een bezoek gebracht aan de plaatsen Mumbles en Port Talbot in Zuid-Wales. Het eerste bezoek dat op de agenda stond was een ontmoeting met medewerkers van een reddingsbrigade in Mumbles. William en Catherine bekeken een reddingsoefening van de boot. Ze vervolgden hun bezoek door een korte wandeling te maken langs de kust om de inwoners te ontmoeten die zich langs de kant van de weg verzameld hadden.

Lees verder onder de foto's.

Het stel kreeg ook de kans om een lokale lekkernij te proeven bij Joe's Ice Cream Parlour. 

william-kate-fabriek.jpg

's Middags bezochten William en Catherine een staalfabriek in de industriestad Port Talbot. Hier spraken zij medewerkers en hun families. Ook namen zij deel aan een discussie tussen de vakbonden en de directie van het bedrijf. Vervolgens mochten de twee zich omkleden in gepaste overalls voor een rondleiding door de fabriek en het opleidingsinstituut. Dit leverde unieke beelden op van het stel. 

De laatste stop was een bezoek aan het Bulldogs Development Centre in de industriestad. Hier krijgen kinderen uit kansarme milieus en kinderen die kampen met mentale problemen de kans om verschillende sporten te beoefenen. Dit helpt ze met het opbouwen van een betere fysieke en mentale gezondheid. Het bezoek was een onderdeel van de Children's Mental Health Week in Groot-Brittannië waar Catherine zich voor inzet. 

Woensdag: William bij de lancering van Heads Up-campagne

Prins William heeft woensdag in Londen een sportieve aftrap gegeven voor een nieuwe Heads Up-campagne. Samen met een aantal bekende voetballers speelde hij een fanatiek potje tafelvoetbal. Het doel van de actie is om mentale gezondheid beter bespreekbaar te maken in Groot-Brittannië. Met behulp van de Britse Football Association hoopt William nóg meer mensen te bereiken en samen te brengen. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--