Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Deze koninklijke trouwjurk is nu te zien

28 februari 2019 · Leestijd 2 min

Op Windsor Castle waren eerder al de jurken van Catherine en Meghan te bewonderen. Nu is de jurk van prinses Eugenie, de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson aan de beurt.

Op de expositie zijn vanaf 1 maart naast de trouwjurk van Eugenie ook de japon te zien die ze 's avonds op het feest droeg. Ook het jacquet van haar man Jack Brooksbank en de outfits van bruidskinderen prins George en prinses Charlotte zijn te zien.

Eugenie droeg op haar trouwdag een jurk van Peter Pilotto, met een laag uitgesneden rug. Daarover zegt ze: "Ik wilde een open rug omdat ik zo mijn litteken kon laten zien. Ik geloof dat littekens een verhaal kunnen vertellen over je verleden en je toekomst. Het is een manier om van het taboe af te komen." Eugenie leed als kind aan scoliose (een scheefgegroeide ruggegraat) waarvoor ze werd geopereerd.

Smaragd

Eugenie droeg tijdens haar huwelijk een diadeem met een grote smaragd, die ook op de tentoonstelling te zien is. Het is het Greville Smaragden Kokoshnik diadeem. Het was ooit in bezig van Margaret Greville, een goede vriendin van de moeder van koningin Elizabeth. Zij liet het sieraad na aan de Queen Mum. Eugenie droeg ook oorbellen met smaragden.

Bekijk hier de foto's van de expositie:

Foto's: Royal Family

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--