Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's en weetjes: De royals en de Zweedse feestdag

6 juni 2021 · Leestijd 3 min

Het is feest in Zweden! Ieder jaar op 6 juni vieren de Zweedse royals met hun landgenoten de Nationale feestdag. Vanwege de coronamaatregelen ziet het programma er ook deze keer iets anders uit dan voorgaande jaren, maar de blauw-gele vlaggetjes zullen ongetwijfeld vrolijk wapperen!

Koning Carl Gustaf trapt de feestdag af met de digitale opening van de tentoonstelling 'Daisy. Kroonprinses Margaret 1882-1920'. Deze expositie over het leven van zijn vooruitstrevende grootmoeder, die op 38-jarige leeftijd plotseling overleed, is vanaf zondag tot eind september te zien in het Koninklijk Paleis in Stockholm. 's Avonds zal de koning vanuit de paleistuin het land toespreken. Zijn toespraak wordt uitgezonden via de televisie.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een primeur voor Victoria

Kroonprinses Victoria en prins Daniel geven zondag acte de présence bij de viering op Skansen, het openluchtmuseum op het schiereiland Djurgården in de Zweedse hoofdstad. Daar krijgen enkele organisaties en verenigingen die belangrijk worden geacht voor de samenleving een vlag uitgereikt. Dat gebeurt deze keer voor het eerst door kroonprinses Victoria. Koning Carl Gustaf heeft zijn oudste dochter gevraagd deze ceremoniële taak van hem over te nemen.

De Zweedse feestdag wordt afgesloten met een grote taptoe in Logården, een van de tuinen van het koninklijke slot. Het koningspaar, kroonprinses Victoria en haar man Daniel zullen bij de taptoe aanwezig zijn.

En verder...

Zijn er ook weer nieuwe foto's van de royals! Zo wordt het ook voor ons een beetje feest én het blijft leuk om de vrouwelijke royals eens per jaar in Zweedse klederdracht te zien. Vanochtend verschenen nieuwe plaatjes van prinses Victoria en haar gezin in klederdracht. Daarna zie je een greep uit de leukste kiekjes van de afgelopen jaren. En helemaal onderaan hebben we nog een mooie video voor je die het Zweedse hof vanochtend deelde. 

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wist je dat?

Foto's: ANP / Kungahuset.se / @Princess Madeleine of Sweden / @Prinsparet

Lees meer over

Koning Carl Gustaf

Lees meer over

Kroonprinses Victoria

Lees meer over

Prinses Estelle

--:--