Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Koning vliegt mee in F-16

9 juli 2020 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag een werkbezoek gebracht aan vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het bezoek stond volgens de Rijksvoorlichtingsdienst in het teken van de inzet van F-16 jachtvliegtuigen in zowel Nederlands als internationaal luchtruim.

Het werkbezoek begon met een briefing ter voorbereiding op een trainingsmissie waaraan de koning ook zelf deelnam. Na afloop was er een debriefing samen met de betrokken vliegers. Ook de Commandant Luchtstrijdkrachten en de commandant van vliegbasis Volkel waren hierbij aanwezig.

Naast de evaluatie van de missie werd ook gesproken over de taak en toekomst van de F-16. Naar verwachting blijft dit type vliegtuig tot 2024 operationeel. Daarnaast bereidt vliegbasis Volkel zich voor op de komst van de opvolger van de F-16, de F-35A Lightning II (F-35). Naar verwachting wordt dit nieuwe jachtvliegtuig in 2022 op Volkel verwacht.

Bron: ANP

Foto's: Defensie

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--