Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Koning voor eventjes terug in groep 3

8 oktober 2019 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend samen met minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek gebracht aan openbare basisschool Aldoende en de Pabo van de Hogeschool van Amsterdam. Het bezoek stond in het teken van Samen Opleiden en de aanpak van de gemeente Amsterdam om het lerarentekort terug te dringen.

Het bezoek begon op de openbare basisschool Aldoende. Koning Willem-Alexander en minister Van Engelshoven kregen hier uitleg over het project Samen Opleiden en spraken onder meer met een zij-instromer en begeleiders vanuit de Hogeschool van Amsterdam over hoe het gezamenlijk opleiden uitpakt in de praktijk. Aansluitend brachten de koning en de minister een bezoek aan groep 3 van de basisschool.

Lees verder onder de foto's. 

ANP-78147910.jpg

Daarna brachten Willem-Alexander en Van Engelshoven een bezoek aan de Pabo van de Hogeschool van Amsterdam. Een groep studenten sprak met de Koning en de minister over hun ervaringen binnen de verschillende soorten lerarenopleidingen en over de begeleiding die zij kregen vanuit de Hogeschool van Amsterdam en hun opleidingsscholen.

Tot slot gingen de koning en de minister in gesprek met experts uit heel het land over de uitdagingen bij het werven van nieuwe leraren. In het gesprek kwam onder meer de spanning tussen het willen opleiden van meer leraren versus het behouden van kwaliteit aan bod.

Lees verder onder de foto.

Lerarentekort

Het aanpakken van het lerarentekort is prioriteit voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Een van de manieren om meer leraren op te leiden is het stimuleren van zij-instromers. Zij-instromers maken vanuit een andere sector de overstap naar het onderwijs. In maximaal twee jaar kunnen zij hun lesbevoegdheid halen. Daarnaast moedigt het ministerie de samenwerking tussen hogescholen en schoolbesturen aan om studenten op te leiden.

Bezoeken met ministers

Het bezoek met minister Van Engelshoven is het twaalfde in een reeks van bezoeken die de koning samen met ministers en staatssecretarissen aflegd. Zo is de koning enkele weken geleden met minister Bruins voor Medische Zorg en Sport op bezoek geweest bij verschillende initiatieven voor zorg in de wijk. 

De koning krijgt bij deze werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de ministers een uitwerking heeft in de samenleving.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--