Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Koningin in Taminiau bij staatsbanket Portugal

10 oktober 2017 · Leestijd 2 min

De eerste dag van het staatsbezoek aan Portugal wordt afgesloten met een staatsbanket. Het koningspaar wordt door president Marcelo Rebelo de Sousa ontvangen op Palácio da Ajuda. Koningin Máxima draagt een groene japon van ontwerper Jan Taminiau met tiara, oorhangers en collier met smaragden.

‘Het duivenei’

Een flinke eye-catcher is het sieraad dat koningin Máxima droeg tijdens het staatsbanket, ‘de cabochon’. Het is een losse smaragd die bevestigd is aan een collier. Daarbij droeg Máxima ook oorbellen, een armband en een ring met smaragden.

Het ‘duivenei’ is één van de meest waardevolle smaragden in het bezit van de koninklijke familie. Het juweel is via Wilhelmina van Pruisen, de echtgenote van stadhouder Willem V, in de koninklijke collectie gekomen. Daarna is het van moeder op dochter doorgegeven. Koningin Emma gaf het aan haar dochter Wilhelmina bij de doop van prinses Juliana. Zowel Wilhelmina als Juliana waren groot fan van de grote smaragd en droegen hem regelmatig.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--