Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: koningin Máxima spreekt jongeren over zoektocht naar een thuis

13 april 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was woensdagochtend samen met staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) bij een bijeenkomst van het programma Alle jongeren een thuis van Kansfonds. Daar werd gesproken over ideeën om dak- en thuisloosheid onder jongeren tegen te gaan.

De koningin en de staatssecretaris spraken met jongeren die inmiddels een eigen huis hebben. Zij vertelden over wat voor hen het verschil heeft gemaakt in de zoektocht naar een thuis. Máxima kreeg vervolgens te horen over kwesties waar de verscheidene initiatieven in hun werk tegenaan lopen. Ook hoorde zij over de stappen die zijn gezet sinds Máxima het Kansfonds vier jaar geleden heeft bezocht.

Lees verder onder de foto's.

Maxima dakloze jongeren
Maxima dakloze jongeren 2022

In Nederland zijn zo'n 8500 geregistreerde dak- en thuisloze jongeren. Eigenlijk zijn dat er nog veel meer, maar niet iedereen is geregistreerd. Deze jongeren slapen op straat, in de nachtopvang of bij bekenden op de bank. Het gebrek aan een thuis leidt vervolgens tot nog meer problemen zoals schulden, geen opleiding of werk en verslavingen. Het Kansfonds financiert projecten die jongeren helpen bij het vinden van een thuis.

Máxima april 2022

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--