Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Letizia in peperdure outfit bij opera

20 september 2018 · Leestijd 2 min

Koningin Letizia heeft woensdagavond alle ogen op zich weten te richten tijdens een avondje uit met haar man Felipe. Het koningspaar woonde de opening van het theaterseizoen van het Koninklijk Theater in Madrid bij. De koningin verscheen in een broekpak van Donna Karen en droeg druppelvormige diamanten oorhangers met een waarde van meer dan 14.000 euro.

De twee kregen de bekende opera ‘Faust’ van Charles Gounod voorgeschoteld. De opera is een co-productie met de Nationale Opera en Ballet uit Amsterdam en was in 2014 in onze hoofdstad te zien.

Felipe-handen-schudden.jpg

Handen schudden

Eerder die dag bezocht koning Felipe in Ávila het klooster en geboortehuis van de zestiende eeuwse katholieke heilige Teresa. Het publiek stond rijen dik op de Plaza Santa, waar de koning arriveerde voor het bezoek. Het wachten werd beloond, want Felipe week af van het draaiboek en nam tien minuten de tijd om handen te schudden.

Aanleiding voor het koninklijk bezoek was het eerste Teresiaanse Jubileumjaar dat dit jaar wordt gehouden. De koning mocht door de 'heilige deur' naar binnen om een kijkje te nemen bij het beeld en de relikwieën van de tussen 1515 en 1582 levende non en mystica Teresa, die een eeuw later heilig werd verklaard en ook wel Heilige Teresa van Jezus wordt genoemd. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--