Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prins Carlos viert zijn 50e verjaardag

27 januari 2020 · Leestijd 2 min

Na zijn neven Willem-Alexander, Maurits, Constantijn en Bernhard ziet ook prins Carlos... Abraham. De prins viert maandag zijn vijftigste verjaardag.

Carlos is de oudste zoon van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. In Italië is hij hertog van Parma en Piacenza en voor een deel van de carlistische beweging in Spanje is hij koning Carlos Javier. Thuis in Den Haag is hij vooral echtgenoot en vader van drie kinderen en strijder voor een duurzamer samenleving.

Lees verder onder de foto's.

"Ik zie mezelf nog steeds als een erfgenaam van een dynastie die een aantal waarden heel hoog in het vaandel had en heeft. Die waarden probeer ik overal in Nederland, Italië en Spanje uit te dragen. Een van die waarden is compassie, aandacht voor elkaar en voor de natuur. Dat deed mijn familie en dat doe ik nu ook in gesprekken met onder meer bedrijven en organisaties", vertelde Carlos in een gesprek met Royalty.

"In Nederland ben ik directeur van Compazz, een consultancy op het gebied van de wisselwerking tussen economie en ecologie, duurzaamheid en een verantwoord milieu. Deze thema's spelen ook in Italië en die bespreek ik in de hoedanigheid van mijn positie als hertog van Parma", aldus de prins. "Dat doe ik bijvoorbeeld met industriëlen, met mensen van de universiteit van Parma en met grootgrondbezitters in Parma en Piancenza."

In zijn toespraken bij carlistische bijeenkomsten in Spanje, zoals onlangs in Valencia, komen de thema's ook terug.

Bron: ANP / Foto gezin: ©Jeroen van der Meyde (PPE)

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--